Stiri

Zone tot mai dezvoltate, dar cu drumuri uitate. Baciu egal cu Florești?

Comuna Baciu a devenit în ani o zonă asemănătoare cu Floreşti: trafic intens, dar preţuri mici

Ştim prea bine că atunci când spunem Floreşti, ne gândim automat la trafic infernal. Dar pe de alta parte aici sunt cele mai mici la apartamentele noi. Zone tot mai dezvoltate, dar cu drumuri uitate găsim şi în Baciu.

Toate dealurile din comună s-au transformat în ultimii 10-15 ani în proiecte imobiliare. S-au construit sute sau poate chiar mii de blocuri. Normal că numărul celor care au ales Baciu aproape că s-a dublat în ultimul deceniu.

Doar că autorităţile au fost, ca de fiecare dată, luate prin „surprindere”, iar infrastructura a rămas la nivelul anilor ’90. Şi aici, oamenii care vor sa ajungă la serviciu ori înapoi acasă petrec ore bune în trafic. Şi asta pentru că circulă pe un singur drum: cel naţional care duce spre judeţul Sălaj. Deşi preţurile sunt mici la apartamente, trebuie să aveţi multă răbdare.

CU CÂT SE MAI VAND APARTAMENTELE ÎN BACIU?

Foto: cluji.ro

Preţul mediu pe metrul pătrat pentru un apartament în Baciu costă în jur de 800 de euro. Aşa că, un apartament de 55 de metri pătraţi, cu două camere, poate fi achiziţionat la puţin peste 43 de mii de euro.

Există numeroase proiecte imobiliare încă în dezvoltare în acea zonă. Aşa că nu ar fi exclus ca în comună numărul celor care se mută aici să tot crească şi în următorii ani. Sau să fie şi alte zone tot mai dezvoltate aici.

Au existat numeroase zvonuri. Mai exact bugete alocate pe tot soiul de studii de fezabilitate anunţate de Primărie . Însă locuitorii de aici nu s-au ales deocamdata cu nimic concret, în ceea ce priveşte cel puţin infrastructura rutieră. Nici măcar nu au lărgit drumului naţional ca oamenii să ajungă într-un mod decent acasă.

Acelaşi lucru se aplică şi pentru Floreşti, acolo unde se aşteaptă construirea centurii din spatele centrului comercial Vivo de ani buni.

Informațiile din acest articol pot fi folosite integral sau parțial doar cu citarea sursei și link către cluji.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close