Cele mai importanteStiri

„Prima Casă” se transformă în „O familie, o casă”! Nu se mai dau credite familiilor cu venituri de peste 7.000 de lei

Condițiile de acordare a împrumuturilor pentru achiziționarea primei locuințe au fost înăsprite

Programul „Prima Casă” se transformă în „O familie, o casă”.  Deputații au adoptat, ieri, noul program Prima Casă a cărui denumire va fi, de acum înainte, ” O familie, o casă”. Printre schimbările majore se numără și introducerea unei garanții complete, de 100%, de la stat, pentru „familiile vulnerabile”, potrivit economica.net.

O modificare importantă față de vechiul program o constituie introducerea unei limite de 7000 de lei pentru veniturile maxime ale familiilor cu cel puțin un copil și de 4500 de lei lunar pentru cele fără copii.

Dobânda va fi subvenționată, cu 0,5 puncte procentuale în cazul familiilor cu un singur copil și cu 1 punct procentual în cazul celor cu doi sau mai mulți copii.

Pentru familiile considerate vulnerabile, garanția statului merge până la 100%, în timp ce pentru restul potențialilor clienți, statul ve veni cu 40% su 50% din valoarea achiziției.

Față de precedentul program, dobânda scade cu 0,5 puncte, iar pentru categoriile vulnerabile se aplică o reducere de încă 2 puncte.

sursa: economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close