Cele mai importanteStiri

Prețuri mai mici la apartamentele din Cluj. COVID-19 readuce CRIZA în imobiliare

În ultimele zile prețurile locuințelor au intrat într-un ușor declin, potrivit agențiilor imobiliare

Pe platformele agențiilor imobiliare găsim din ce în ce mai multe prețuri mai mici la apartamentele din Cluj. cluji.ro v-a prezentat înca de la începutul săptămânii previziunile analiștilor economici, care vorbesc de o nouă criză economică.

Prețuri mai mici la apartamentele din Cluj găsim deja la aproape orice click pe internet. E drept, deocamdată nu vorbim de reduceri uriașe, dar observăm un declin, de câteva mii de euro/locuință.

napocaimobiliare.ro

De pildă, o garsonieră din centrul Clujului listată la 69 de mii de euro, acum se vinde cu 53 de mii de euro. Sau un apartament cu două camere în cartierul Gheorgheni poate fi cumpărat acum la prețul de 57 de mii de euro, față de 62 de mii de euro – prețul inițial cerut de proprietari.

Este însă îngrijorător faptul că, în doar doua săptămâni – de când au început să se înmulțească cazurile de COVID-19 pe teritoriul României, să observăm deja prețuri mai mici la locuințe.

Oamenii, spun specialiștii în economie, sunt reticenți în a investi acum sume mari de bani. Aceștia își canalizeaza rezervele financiare doar pe strictul necesar, neștiind ce va urma în contextul actual.

ÎNCĂ SE CONSTRUIEȘTE

În plus, județul Cluj este pe locul trei în România la numărul de ansambluri rezidențiale aflate în construcție, potrivit compariimobiliare.ro.

La nivel national au fost identificate nu mai puțin de 950 de imobile de tip ansambluri rezidențiale noi. Valoarea cumulată este estimată la peste 45 miliarde lei. Cele mai multe provin din București (197 proeicte monitorizate), Ilfov (120 proiecte monitorizate) și Cluj (104 proiecte monitorizate). Următoarele clasate sunt județele Timiș, Brașov, Sibiu și Iași, conform VICTA.ro, singura asistentă virtuală de vânzare la șantierele din România.

Rămâne de văzut așadar dacă ne îndreptăm spre o nouă criză. Ca cea din 2008-2009, atunci când prețurile în imobiliare, au scăzut chiar și cu 40%.

Ștefan Pășcuță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close