Cele mai importante

Oi și capre în Florești printre case de lux. RĂSPUNSUL ciobanilor

Localnicii sunt nemulțumiți de animalele puse la păscut sub geamurile lor

Și-au cumpărat case sau apartamente de lux în comună, dar au crezut că vor avea condiții de oraș. S-au cam înșelat însă. Sute de oameni se plâng că sub geamurile lor vin zilnic la păscut oi și capre în Florești.

Cele mai recente fotografii surprind o turmă de oi care se plimbă nestingherită printre duplexurile de lux.

Imaginile au fost surprinse zilele trecute de un floreştean nemulţumit. Oamenii se plâng de faptul că mirosul este insuportabil. Ei spun că, deşi locuiesc într-o comună, acest lucru nu ar trebui să se întâmple.

sursă foto: Facebook/Locuitori Strada Pădurii

De altfel, nu este singurul incident de acest fel din Floreşti. Şi locuitorii de pe strada Pădurii, la graniţa cu cartierul Grigorescu, susţin că – zilnic – sunt puse la păscut zeci de capre.

Animalele – spun oamenii, fac pagube şi le distrug gardurile gospodăriilor.

sursă foto: Facebook/ Locuitori Strada Pădurii

Unii dintre ei au sunat şi la Poliţia Locală, dar Primăria anunţă că nu poate face nimic. În general, animalele sunt duse pe terenuri declarate păşunabile.

FERMIERII, ȘI EI SUPĂRAȚI

Pe de altă parte, crescătorii de animale sunt şi ei nemulţumiţi. Domnul Ioan are o turmă de oi şi cu asta se ocupa de zeci de ani în Floreşti. Este şi el la rândul lui nemulţumit. Într-un interviu, spune că din cauza urbanizării nu mai are unde să îşi ducă animalele la păscut. Aşa că, de multe ori, ajunge cu ele între case. În plus, este supărat şi pentru că nu mai poate să mearga la târgurile de profil cu căruţa.

„Noii” floreşteni nu au însă de ce să se supere din cauza oilor, mai spun fermierii. Nu s-au hotărât ei brusc să își ducă animalele la păscut printre blocuri, ci clădirile au fost construite pe fostele zone de păşunat.

Informațiile din acest articol pot fi folosite integral sau parțial doar cu citarea sursei și link către cluji.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close