Cele mai importanteStiri

Ne sufocăm în propriile locuințe. STUDIU îngrijorător în Cluj-Napoca

În locuințele studiate există concentrație uriașă de CO2

Ne sufocăm în propriile locuințe, arată un studiu realizat de cei de specialiștii de la Evohouse. Au făcut măsurători în 30 de apartamente și case din Cluj, iar datele sunt îngrijorătoare.

Concentrația de CO2, dimineața în mod special, este depășit în 95% dintre locuințe cu 500% față de nivelul sănătos. Și este depășit cu 250% față de limitele acceptate. Limitele normale ale concentrației de dioxid de carbon ar trebuie să se situeze între 500 și 1000 de PPM (particule de CO2/milion).

CAUZE ȘI EFECTE

Sursa de CO2 din locuințe, într-o proporție de 95%, provine din procesul fiziologic de respirație umană.

Locuitorii au semnalat că deseori se trezesc dimineața cu dureri de cap, se simt neodihniți și nu cunosc motivele reale. În realitate, concentrația ridicată de CO2 în locuință poate duce chiar și la o frecvență intensă de respirație sau palpitații.

CASE EXPUSE ȘI MUCEGAIULUI

În plus, în majoritatea locuințelor analizate s-au constatat frecvent apariția mucegaiului pe pereți și a igrasiilor. Asta desigur în special în zonele cu umiditate ridicată: baie, bucătărie sau în jurul geamurilor.

Alte cauze: colțuri care de obicei nu sunt izolate corespunzător, temperatura redusă a suprafeței respective având o temperatură chiar și sub 10 grade, intră în contact cu aerul cald din interiorul locuințelor care au și o umiditate peste 45% și se crează condensul. Lipsa ventilării necorespunzătoare doar accelerează acest proces și este o chestiune de timp până ce se dezvoltă mucegaiul.

În vederea eliminării definitive a mucegaiului NU soluțiile miraculoase sunt soluția.

Ele doar îndepărtează mucegaiul temporar dar e chestiune de timp și mai exact crearea condițiilor favorabile pentru apariție și mucegaiul reapare. Soluția este de a desființa cauzele pentru care apare mucegaiul.

Pentru a evita să ne sufocam în propriile locuințe este recomandat să deschidem geamurile cât putem de des. Poate chiar de 2-3 ori pe zi și să lăsăm ferestrele deschise cât mai mult timp.

Informațiile din acest articol pot fi folosite integral sau parțial doar cu citarea sursei și link către cluji.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close