Cele mai importante

Floreștiul promisiunilor prăfuite. Sătui de enzime, localnicii ies AZI în stradă

Strada Răzoare așteaptă asfalt de mai bine de 3 ani

Floreștiul promisiunilor prăfuite le-a ajuns deja la os oamenilor care locuiesc pe strada Răzoare. S-au mutat în blocuri noi, la granița dintre Cluj-Napoca si cea mai mare comună din țară, dar sunt înghițiți de praf.

În spate la Metro și Vivo se construiește și mult așteptata Centură de Sud, dar până să fie turnat asfaltul se intervine ecologic. Edilul din Florești a anunțat că se va turna o enzimă asemănătoare asfaltului. Chiar și așa, oamenii nu mai cred în minuni. Vor cere în strada să aibă condiții decente de trai.

Sătui de Floreştiul promisiunilor prăfuite, oamenii s-au adunat pe Facebook. Inițial au anunțat ca vor bloca strada cu mașinile. Apoi, au revenit și s-au înțeles să protesteze pașnic traversând strada, în șir, preț de 30 de minute.

Manifestarea va începe astăzi de la ora 18.

„Întrucât văd că unora le e frică de amenzi, ca să îşi rişte maşinile, vă propun un protest spontan fără maşini. Ne adunăm cateva zeci de oameni pe drum şi tot traversăm lent timp de vreo 30 minute. Punem şi nişte triunghiuri reflectorizante stânga – dreapta. Doi dintre noi stau lângă ele, pentru a informa şoferii care vin că drumul este blocat. Ne cerem scuze, frumos, vrem doar asfaltarea de urgenţă, eventual îi rugăm să participe şi ei la protest.
Aduc eu câteva zeci de măşti pentru praf / chirurgicale să ni le punem pe faţă.
Aduc şi nişte foi A4 pe care o să scriu „ASFALT pe RAZOARE!”, a anunţat online unul dintre locuitorii din zonă.

Ce se mai întâmplă cu Centura de Sud?

Lucrările la Centura de Sud au început în anul 2016. Licitaţia a fost câştigată de firma Diferit. Compania a cerut mai mulţi bani pe lucrări, dar Primăria a refuzat. Acum cele două entităţi sunt în proces. În ultimul an, aproape nimeni n-a mişcat un deget pe şantier. Surprinzător, în an electoral, lucrurile au reînceput. Data finalizării a întregului proiect, deocamdată a rămas un mister.

Informațiile din acest articol pot fi folosite integral sau parțial doar cu citarea sursei și link către cluji.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close