Cele mai importanteStiri
Trending

IMAGINI ÎN PREMIERĂ: Cum urmăreau americanii Clujul cu sateliții acum 30 de ani? Cum îl văd acum

Sataliții americani urmăreau de sus orașul Cluj și acum 30 de ani când la putere erau comuniștii. Chiar și în anii ‘80 au fost făcute fotografii din satelit de mai slabă calitate. În felul acesta occidentalii vedeau dincolo de Cortina de fier care a rupt Europa în doua timp de jumătate de secol. Acele imagini ne ajută să vedem cât a crescut orașul între timp.

După o altă ,,călătorie în timp” ajungem în 2003. În această imagine în care orașul este comparat cu felul în care arată acum se vede că au fost schimbări majore în ultimii 15 ani.

În următoarea imagine este observabilă extinderea puternică a orașului în zona de sud între 2003 și 2018. Aici au fost construite cartierele Bună Ziua sau Borhanci.

Zona aeroportului Avram Iancu este de nerecunoscut. În imaginile satelitare vechi nu apărea pista cea mare care a fost inaugurate în 2013.

Floreștiul nu apare în imaginile satelitare vechi. Însă chiar și față de fotografia făcută în 2009 este evidentă extinderea comunei care a trecut de la 7000 de locuitori în anii 2000 la peste 22.000 de oameni azi.

Informatiile din acest articol pot fi folosite integral sau partial doar cu citarea sursei si link catre cluji.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close