Cele mai importanteProiecte imobiliare

Șocant. Cum arată locuințele PENTRU SĂRACI din Viena

Locuințele sociale construite de statul austriac sunt de excepție

 

Anunțurile imobiliare din capitala Austriei care se referă la locuințe sociale sunt șocante pentru un român. Condițiile oferite de locuințele construite de stat rivalizeaza cu cele de lux din România. Ce-i drept și sumele cerute sunt mari pentru români, în anunțul de mai sus suma este de peste 700 de euro. Cu toate acestea, chiriile sunt stabilite de Primărie și nu depășesc un sfert din veniturile locatarilor. De altfel, un sfert dintre vienezi locuiesc într-o astfel de casă. Blocurile sunt distribuite peste tot în oraș ca să nu apară zone concentrate cu oameni cu venituri reduse care să se transforme în ghetorui. Povestea locuințelor sociale din Viena are peste 100 de ani și a început cu nevoia de a oferi locuințe accesibile muncitorilor.

Austria, prin capitala Viena este considerata deschizătoar de drumuri înconstruirea de locuințe comunale/ sociale. In anul 1923, Karl Seitz, devenit primar al Vienei, a condus mai mult de zece ani proiectul edilitar (construirea de locuințe și de școli, reforme sociale), prin care „Viena roșie“ a devenit celebră în întreaga lume
(Encyclopædia Britannica, 2015). La data de 21 septembrie 1923, Consiliul Municipal a adoptat pentru prima dată un plan de construcții pentru următorii 5 ani, care prevedea rezolvarea problemei locuințelor în cartierele suprapopulate prin construirea a 25.000 de locuințe din fonduri provenite din impozite.

Stocul de locuințe sociale reprezintă în prezent aproximativ 24% din stocul total de locuințe din țară, din care 60% este deținută de municipalități și companiile publice. (sursa: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism, şi Dezvoltare Teritorială Durabilă URBAN-INCERC)

sura foto: Facebook, anunțuri imobiliare Viena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close