Stiri

Cea mai căutată zonă din Cluj-Napoca: Sopor. Tranzacții RECORD în 2018

De mult timp se vorbește de cartiere noi apărute în Cluj-Napoca în ultimii ani. Însă doar într-unul singur s-au facut tranzacții in valoare totală de peste 47 de milioane de EURO, potrivit Ghidului Tranzacțiilor Imobiliare din Cluj-Napoca.

Este vorba despre strada Soporului, zona unde se investește și acum masiv. 672 de imobile, dar și terenuri – au fost vândute în anul 2018, iar zona pare să fie cea mai căutată și în 2019. Potrivit ghidului, 67% dintre tranzacții au fost finanțate din buzunarele proprii.

Blocurile moderne sunt construite într-una din cele mai liniştite zone din Cluj-Napoca, iar beneficiile sunt uriaşe. Locuitorii de acolo au la câţiva paşi un mall, supermarketuri de renume, dar şi celebra Bază Sportivă din Gheorgheni.

CUM AU PLĂTIT CLIENȚII ÎN 2019?

Tot resurse proprii au folosit 85% dintre cei care au cumparat un imobil în primele șase luni din 2019. În acest caz prețul mediu pentru un apartament a fost de 1330 EUR/mp.

219 milioane de euro este suma cumulate a tuturor tranzacțiilor de la începutul anului până în vară si mai bine de jumatate dintre acestea au fost apartamente.

Rămâne de văzut dacă anul acesta vor fi mai multe vânzări ca în anul precedent, atunci când s-au vândut proprietăți în valoare de aproape 650 de milioane de euro, de patru ori mai mult decât in 2013.

Informațiile din acest articol pot fi folosite integral sau parțial doar cu citarea sursei și link către cluji.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close