Cele mai importanteSfaturi

Bucătăria FENG SHUI! Elementele de foc, separate de cele de apă

Mâncarea trebuie să aibă o energie pozitivă, iar pentru asta trebuie să ne ghidăm după regulile Feng Shui

Părem atotștiutori atunci când vine vorba despre cum să ne amenajăm încăperile din locuință. Dar ar trebui să ne ghidăm dupa câteva reguli sănătoase care să ne ofere prosperitate. Bucătăria FENG SHUI este foarte importantă în casa ta, iar principiile nu sunt deloc complicate.

MOBILIERUL

Specialiștii în Feng Shui recomandă formele regulate, cu colțuri rotunjite, atunci când vine vorba despre mobilierul de bucătărie sau decorațiunile din bucătărie. Se spune că formele neregulate favorizează crearea unor puncte moarte ce obstrucționează parcursul energiei chi. Un mobilier mult prea încărcat poate reprezenta un obstacol în calea circulației energiilor pozitive.

CULORI ÎN BUCĂTĂRIE

Specialiștii Feng Shui recomandă galbenul ca prima alegere pentru finisarea sau mobilarea bucătăriei, această culoare fiind responsabilă pentru ușurarea și grăbirea digestiei. Poți alege oricând și o nuanță mai deschisă. Precum cea a untului sau te poți orienta către nuanțe maronii ce reprezintă elementul Pământ.

În calitate de accente cromatice poți aduce în bucătărie decorațiuni și accesorii în culori calde sau reci de roșu, portocaliu, verde, vernil, albastru sau roz.

LOCUL DE AMENAJARE

În cele mai multe dintre cazuri, nu alegem noi unde este poziționată bucătăria în raport cu restul camerelor din casă. Cu toate acestea, dacă urmează să construiești casa mult visată, ar fi indicat ca spațiul dedicat bucătăriei să fie în parte din spate a casei sau în spatele axului central al casei. Specialiștii Feng Shui recomandă să nu se vadă bucătăria imediat ce intri într-o casă.

Dacă bucătăria se află la intrarea în casă, poți folosi un obiectiv decorativ care să le distragă musafirilor atenția sau poți închide bucătăria cu o ușă glisantă sau o perdea din mărgele, în funcție de ce se potrivește cel mai bine.

FOCUL SEPARAT DE APĂ

Specialiștii Feng Shui indică faptul că este important să se păstreze spațiu între elementele majore din aceeași categorie cum sunt elemente de foc reprezentate de aragaz și cuptor, față de elementele de apă cum sunt frigiderul, mașina de spălat vase și chiuveta. Acestea pot fi separate de un obiect din lemn, o instalație sau o pictură.

sursa: a1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close