Cele mai importanteStiri

Bloc în bloc în Floreşti. IMAGINILE ZILEI din cea mai mare comună

O nouă construcţie stârneşte revolta floreştenilor

Bloc în Bloc în Floreşti – nu este titlul unui show, ci a unei realităţi. Se întâmplă în cea mai mare comună a ţăriii. Pe internet circulă fotografii cu un bloc care se va construi aproape lipit de un alt imobil.

Deja fundaţia a fost turnată. Aceasta este lipită exact de gardul gradinii blocului vecin. Distanţa dintre clădiri fiind de doar aproximativ 3 metri. Cei mai afectaţi sunt cei care au geamurile pe acea parte. Vor fi astfel, involuntar, martorii a tot ceea ce fac vecinii lor aflaţi la o aruncătura de băţ. În plus, vor rămâne fără lumină naturală. 

Cel mai probabil, valoarea apartamentelor din imobilul existent se vor deprecia considerabil. 

Oamenii se întreabă în ce mod acest constructor a reuşit să obţină autorizaţia de construire. Rămâne de văzut dacă se va ajunge în instanţă în acest caz.

CONSTRUCŢIILE HAOTICE, CONDAMNATE DE INSTANŢĂ

O situaţie de genul acesta s-a întâmplat şi în Cluj-Napoca. O casă a fost umbrită de un bloc construit exact lângă imobil. Proprietarii locuinţei au apelat la instanţă şi au câştigat. Magistraţii au considerat ca dezvoltatorul le-a devalorizat locuinţa cu 40%. Astfel, au primit o despagubire de 65 de mii de euro, potrivit clujust.ro

Floreştenii care locuiesc în zonă sunt revoltaţi. Spun că Primăria trebuia pe acel teren să construiască mai bine un parc pentru copii. În localitate există prea puţine astfel de spaţii, deşi sunt foarte mulţi părinţi tineri care s-au mutat în zona în ultimii ani.

Din păcate, situaţii de tipul bloc în bloc în Floreşti găsim la tot pasul. În toată comuna s-a construit masiv şi haotic în ultimii 15 ani.

Zona se laudă în continuare cu preţuri mici, de sub 900 de euro pe metrul pătrat pentru apartamente. Cel mai probabil sumele au stagnat de câţiva ani pentru că nimeni nu a rezolvat problema traficului. Un floreştean face cel puţin o oră cu maşina până în Cluj-Napoca, la orele de vârf.

Informațiile din acest articol pot fi folosite integral sau parțial doar cu citarea sursei și link către cluji.ro

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close